Riool reinigen

Met het reinigen van rioleringen worden verstoppingen, lekkages en schades aan het riool voorkomen. En als de problemen er al zijn, dan wordt het ingezet om het losgekomen vuil van de verstopping weg te spoelen naar het hoofdriool. Wij zetten rioolreiniging op de volgende manieren in.

Preventief: Met preventieve reiniging zullen we uw afvoer periodiek reinigen om verstoppingen, lekkages of rioollucht te voorkomen. Dit is aan te raden bij bedrijven in de voedselbranche of bij bijvoorbeeld appartementen.

Na verstoppingen: Na het ontstoppen van de verstopping zullen wij met rioolreiniging de losgekomen afval wegspoelen naar het hoofdriool, zodat de afvoer weer optimaal werkt en toekomstige verstoppingen worden voorkomen.

Terugkomende verstoppingen: Heeft u last van een terugkomende verstopping dan kunnen wij u riolering inspecteren op schades. Mocht er geen schade zijn, maar komt het door vuil in uw afvoer, dan kunnen wij met een rioolreiniging uw afvoeren optimaal schoonspuiten.

Veelgestelde vragen rioolreiniging

In de meeste gevallen gebruiken wij een hogedrukspuit om het vuil los te spuiten, waarna wij dit doorspuiten naar het hoofdriool.

Wij kunnen hier van tevoren geen bedrag voor opnoemen, want dit is afhankelijk van uw situatie en de werkzaamheden die we moeten uitvoeren. Wij werken eerlijk en transparant en maken van tevoren een prijsopgave op. Pas wanneer u akkoord bent gaan we voor u aan de slag. Zo weet u precies waar u aan toe bent en krijgt u achteraf geen nare verrassingen.

Voor het preventief reinigen kunt u ons bellen op 020 303 95 62 of kunt u het contactformulier invullen.

In sommige gevallen is het zeker goed te doen, zoals wanneer de verstopping in de sifon van uw spoelbak zit. U kunt dan de sifon loshalen, het vuil weghalen en de sifon weer terugplaatsen. Mocht de verstopping op moeilijk te bereiken plekken zitten en heeft u niet de kennis en middelen om dit op te lossen, dan raden we u aan om het door een specialist te laten uitvoeren.

Mocht tijdens het inspecteren van uw afvoer blijken dat het riool beschadigd is, dan kunnen wij het beschadigd onderdeel vervangen. Het uitgangspunt is dat wij alleen het gedeelte vervangen wat beschadigd is. Wij hebben alle middelen in huis om het beschadigd riool zelf te repareren.

Schades aan het riool ontstaan door onder andere:

  • verzakkingen in het riool
  • wortelgroei van bomen
  • afvoer van minder sterk materiaal
  • verkeerde aanleg van de riolering